Korona update - mitä käy vaihto-opinnoille?

opiskelijavaihto, opiskelu

Tiedän, että korona asiaa tulee joka tuutista, joten en siihen aio sen syvällisemmin paneutua. Halusin kuitenkin tulla kertomaan miten tämä virus vaikuttaa omaan elämääni. Tilanne näytti pitkään täällä Kanadassa paremmalle, kun monessa muussa maassa. Olen kuitenkin seurannut tilannetta maailmalla ja odottanut hieman kauhulla, mitä tässä vielä käy. Olen nimittäin saanut pitkin kevättä kuulla miten monien tuttujeni vaihtoja on peruttu kokonaan. Osa on joutunut palaamaan takaisin Suomeen ja osa ei koskaan päässyt edes lähtemään. Tai he ovat joutuneet karanteeniin ja odottavat koulun jatkumista kyseisessä maassa. Olen niin surullinen kaikkien heidän puolesta, johon tämä virus vaikuttaa tavalla tai toisella.

Itseäni toki sairastuminen hieman pelottaa astman takia, sillä tavallinenkin flunssa on koettelemus keuhkoille. Astman hoito on myös vasta tosi alussa, sillä sain diagnoosin vasta viime joulukuussa. Sairastumisen lisäksi pelottaa, mitä mun vaihdolle käy. Joutuuko palaamaan etuajassa takaisin Suomeen vai jäämään kenties tänne jumiin jos lentämistä rajoitetaan. Kumpikaan vaihto-ehto ei kuulosta kovin miellyttävältä. Suomeen tosin en haluaisi palata vielä, sillä mulla ei siellä ole edes kotia tällä hetkellä vaan pitäisi pakon edessä majoittua sitten toisten nurkissa. En myöskään haluaisi jättää vaihtoa kesken. Hieman myös mietityttään, mitä käy jos tänne jää jumiin, sillä matkavakuutus loppuu sitten jossain vaiheessa ja en halua edes miettiä mitä sitten käy.


Mitä opiskeluun tulee, saatiin eilen iltapäivällä tietää, ettei meillä tule olemaan opetusta enää loppuaikana ja koulu menee maanantaina kiinni. Tehtävät tulee tehdä etänä, opettajat miettivät videoluentoja ja sitä, miten kritiikkitilaisuudet saadaan etänä järjestymään. Tuntuu niin oudolta, että mulla on vielä reilu kuukausi vaihtoa jäljellä, mutta en tule enää menemään koululle tai näkemään mun opettajia ja muita luokkalaista. Jäätiinkin eilisen tunnin jälkeen vielä jättämään jäähyväiset meidän koululle ja tunne oli niin epätodellinen.

Tämä tilanne vaikuttaa tietenkin myös kaikkeen matkustamiseen ja mun ja kahden muun vanhempien, yhden poikaystävän ja kavereiden oli tarkoitus tulla käymään täällä lähiaikoina. Näillä näkymin kukaan ei todennäköisesti tänne kuitenkaan ole pääsemässä, mikä tietenkin harmittaa. Meidän ruotsalaiset kämppikset tosin päättivät juuri lähteä takaisin kotiin ja heidän lento takaisin Ruotsiin on jo maanantaina. On nää kyllä hulluja aikoja ja tämmönen epävarmuus on niin inhottavaa. Kaikesta huolimatta, olen kuitenkin todella kiitollinen siitä, että olen saanut opiskella täällä näinkin pitkään ja tämä kokemus tähän asti on ollut kyllä korvaamaton. Nyt vaan mennään päivä kerrallaan eteenpäin ja pitää yrittää ottaa kaikki irti siitä ajasta mikä meillä täällä on jäljellä.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229