Miltä näytti Habitare 2018?

Mieleenpainuvimmat osastot x7

Habitare messut olivat tänään auki viimeistä päivää. Vuoden suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma on siis tältä vuodelta nyt taputeltu. Itse vierailin messuilla luokkakavereideni kanssa heti avajaispäivänä ja kävimme samalla myös ammattilaisten Habitare Pro tapahtumassa. Alan opiskelijoina pääsimme molempiin tapahtumiin ilmaiseksi, mutta tuo Pro puoli ei näin toisen vuoden opiskelijalle vielä kunnolla auennut. Tämän vuoden teemana oli Roots – Pintaa syvemmälle, jonka tavoitteena oli korostaa asioiden alkuperää, aitoutta ja persoonallisuutta. Tämä ei kuitenkaan tarkoittanut vanhanaikaisuutta vaan ideana on katsoa tulevaisuuteen ja parempaan huomiseen unohtamatta kuitenkaan juuriaan. Messuilta löytyikin vanhoja klassikoita nykypäivään päivitettyinä, mutta myös täysin uusia mallistoja. Tarjolla oli paljon luonnonmateriaaleja, maanläheisiä ja vahvoja värejä sekä kerroksellisuutta.

Tämän vuoden Habitaresta mieleen jäi edellä mainittujen lisäksi myös kodikkuus, runsaus sekä erilaiset heinät, joita tuntui löytyvän vähän joka osastolta. Osastoihin oli tänä vuonna selkeästi panostettu, mutta mikään osasto ei mielestäni ollut ylitse muiden. Messut olivat oikein onnistunut kokonaisuus, jossa vierähti helposti useampi tunti kierrellessä osastolta toiselle. Mitään uutta ja mullistavaa ei messut kuitenkaan tänä vuonna tarjoilleet ainakaan itselleni, sillä trendejä tulee seurattua ahkerasti koulun lisäksi myös vapaa-ajalla. Tässä kuitenkin katsaus tämän vuoden Habitare messujen kattaukseen. Aivan kaikkea, jotka olisin tässä tahtonut esitellä ei kuitenkaan tullut jostain syystä kuvattua, joten näillä mennään tällä kertaa. Toivottavasti nautitte tästä virtuaalikierroksesta!

Anno

Anno oli tänä vuonna panostanut erityisesti mattojen esittelyyn. Ihanat pehmeät matot oli nostettu seinälle ja ne vetivätkin hyvin porukkaa puoleensa, sillä osastoa oli todella vaikea kuvata niin ettei ihmisiä tulisi kuviin. Annon osasto oli visuaalisesti kaunis ja yksinkertainen idea toimi tässä hyvin. Värimaailma oli neutraali ja maanläheinen, tämän hetken trendin mukaisesti.

Marimekko

Marimekon osasto yli yksi suosikeistani. Olenkin ihastunut Marimekon uuteen syysmallistoon. Esillä oli teeman mukaisesti klassikkokuoseja, kuten Unikko, Tiiliskivi ja Tasaraita syksyisiin väreihin puettuna. Osasto oli hyvin harmoninen ja ruskean eri sävyt toimivat hyvin yhdessä.

Hakola

Hakolan osasto valittiin Sisustustoimittajat ry:n toimesta Habitaren parhaaksi. Enkä yhtään ihmettele miksi. Se näkyi jo kauas kirkkaan keltaisen seinän ja kauniin vaaleanpunaisen lattian ansiosta. Värit näyttivät todella herkullisilta yhdessä ja erottuivat hyvin luonnonläheisten ja neutraalien värien joukossa. Hakolan tuotteet miellyttävät omaa silmääni ja ottaisin mielelläni kotiini Round-sohvapöydän sekä Lempi-hyllyn jos budjettini sallisi.

Finarte

Finarte on itselleni suhteellisen uusi tuttavuus. Ihastuin heidän mattoihin etsiessäni olohuoneeseen uutta mattoa, mutta valitettavasti mattojen hinnat olivat opiskelijabudjettin hieman liian kalliita. Messu osasto oli näyttävä ja kutomiseen käytetyt sukkulat seinällä olivat hauska yksityiskohta. Esillä oli uuden malliston mattoja, joista suosikkini on kuvissakin näkyvä Tie matto, jonka on suunnitellut Saana ja Olli. Matto muistuttaa hyvällä tavalla ryijyä ja se sopii lattian lisäksi myös seinälle.

Interface

Interfacen osasto oli visuaalisesti muista poikkeava. Kun muilla osastoilla oli runsaita esillepanoja, Interface luotti minimaaliseen, galleriamaiseen asetteluun. Huomioni osastolla kiinnitti Aino Michelsenin suunnittelema Bug-nojatuoli, joka oli niin upean näköinen, että sen arvontaan oil aivan pakko osallistua.

Lapuan Kankurit

Lapuan Kankureiden osastolla viehätti materiaalit ja värit. Harmittaa, että kokonaiskuva jäi tältä osastolta ottamatta, sillä näytteille asettelu oli kaunis. Osastolla oli rento tunnelma, pöytäliinat huolettomasti rutussa ja astiat vähän siellä täällä.

Signals-trendinäyttely

Signals-trendinäyttely oli hyvin mielenkiintoinen. Näyttely kurkistaa tulevaisuuden trendeihin ja pohtii yhteiskunnallisia ilmiöitä sekä megatrendejä. Näyttely oli visuaalisesti vaikuttava ja täynnä ennakkoluulottomia materiaali- ja väriyhdistelmiä. Esillä oli todella ylitseampuvia ja ajatuksia herättäviä ratkaisuja sekä näkökulmia tulevaisuuden asumiseen ja sisustamiseen liittyen.

Ehditkö käymään Habitaressa? Mikä kiinnitti sinun huomiosi?

Tykkää-merkinnät

Kommentit